CS Unirea Alba Iulia, un nou record istoric: 50 de medalii obținute la Campionatul Național de Powerlifting

Written by on 7 October 2021

albaalba

Sportivii legitimați la CS Unirea Alba Iulia au obținut 50 de medalii la Campionatul Național de Powerlifting, desfășurat la Băile Herculane, în perioada 29 septembrie – 2 octombrie. Majoritatea au reușit să obțină medalii la toate cele 3 stiluri diferite – genuflexiuni, împins din culcat, îndreptări, dar și la total, la ambele variante de concurs: clasic și echipat. O parte dintre sportivii noştri au putut concura, datorită vârstei, atât la competiția de juniori, cât și la seniori. Astfel, în urma unor evoluţii excepţionale, am reuşit să obţinem la acest campionat un număr record de clasări pe podium.

Medalii obținute de către sportivii CS Unirea Alba Iulia:

Clasic – seniori:

Ordean Daniel – 1 medalie de argint și 1 medalie de bronz;

Toma Teodora – 2 medalii de bronz.

Clasic – juniori (până în 23 de ani):

Toma Teodora – 4 medalii de aur și 1 medalie de argint (la open);

Adomnoaie Nicoleta – 4 medalii de argint.

Echipat seniori:

Irimie Andrei – 4 medalii de aur;

Hangan Cătălin – 3 medalii argint și 1 medalie de aur;

Cazacu Alexandru – 2 medalii de aur, 1 medalie de argint + 1 medalie de bronz;

Ordean Daniel – 4 medalii de argint;

Toma Teodora – 4 medalii de argint;

Adomnoaie Nicoleta – 4 medalii de argint.

Clasic – juniori (până în 23 de ani):

Hangan Cătălin – 3 medalii de aur și 1 medalie de argint;

Toma Teodora – 4 medalii de aur și 1 medalie de bronz;

Adomnoaie Nicoleta – 4 medalii de aur.

Lotul CS Unirea Alba Iulia a fost format din opt sportivi. Doi dintre ei nu au reuşit să obţină clasări pe podium, însă evoluţiile lor au fost încurajatoare.

Sportivii CS Unirea Alba Iulia sunt pregătiți de președintele Federației Române de Powerlifting, Ovidiu Pănăzan, antrenor la clubul nostru.

De menționat este că sportivii noștri sunt realizați inclusiv pe plan profesional. Avem membri care activează în domeniul informaticii, educație fizică și sport, structuri ale jandarmeriei sau sunt studenți cu rezultate foarte bune.

”A fost un campionat puternic, competitiv, cu sportivi valoroși, din toate colțurile țării. Transmit sincerele mele felicitări tuturor pentru prestația deosebită. CS Unirea Alba Iulia a obținut, din nou, rezultate excepționale, grație și managementului performant de la nivelul clubului, motiv pentru care trebuie să îl menționez din nou pe directorul Corneliu Mureșan. Campionatul a avut condiții foarte bune de desfășurare și datorită implicării active a Primăriei Băile Herculane”, a spus Ovidiu Pănăzan, președinte al Federației Române de Powerlifitng și antrenor CS Unirea Alba Iulia.

A fost o competiție cu număr mare de participanţi – peste 180. Aceștia activează la cluburi de prestigiu pe plan național.

”Antrenorul Ovidiu Pănăzan și sportivii noștri au reușit să scrie o filă importantă din istoria clubului, îmbogăţind considerabil palmaresul nostru. Felicitări întregii echipe!”, a spus Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Următoarea competiție pentru CS Unirea Alba Iulia va fi Campionatul Mondial de Powerlifting – seniori, din Norvegia, în perioada 7-13 noiembrie, la care va participa sportivul nostru Irimie Andrei. De asemenea, la finalul lunii noiembrie, va avea loc Campionatul Național de Împins din Culcat.

Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare. Competiția se desfășoară în general pe categorii de vârstă și greutate și este câștigată de sportivul care obține cumulat cel mai mare total, în calcularea totalului fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare.

CS Unirea Alba Iulia

The post CS Unirea Alba Iulia, un nou record istoric: 50 de medalii obținute la Campionatul Național de Powerlifting appeared first on albapesurse.

Sportivii legitimați la CS Unirea Alba Iulia au obținut 50 de medalii la Campionatul Național de Powerlifting, desfășurat la Băile Herculane, în…
The post CS Unirea Alba Iulia, un nou record istoric: 50 de medalii obținute la Campionatul Național de Powerlifting appeared first on albapesurse.Read More

Post-ul CS Unirea Alba Iulia, un nou record istoric: 50 de medalii obținute la Campionatul Național de Powerlifting apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist