Constantin Jinar, primar comuna Șugag: ”Noi avem urșii noștri și s-a îngrijit cineva să ne mai aducă”

Written by on 23 July 2019

În cadrul emisiunii ”La ordinea zilei” de la Hit FM Alba, 88,6 FM, singurul radio Regional din județul Alba, primarul comunei Șugag, Constantin Jinar a făcut în exclusivitate o serie de declarații despre situația animalelor sălbatice care afectează condițiile de trai ale multor cetățeni din comuna pe care domnia sa o conduce.

”Avem probleme mari cu mistreții care distrug culturi și din această cauză, mulți cetățeni pleacă din comună. Cui îi convine să lucreze luni de zile și într-o noapte o turmă de 50 de mistreți să îi distrugă recolta? Se fac comisii, se fac promisiuni de la centru, dar până acum nu s-a făcut nicio plată către cetățenii păgubiți. Despre urși nu mai vorbesc. Noi avem urșii noștri și s-a îngrijit cineva să ne mai aducă. Se pare că acel urs care a făcut necazuri la Pâclișa a fost adus în zona noastră. O fi ăla sau altul, nu știu, dar la o zi de la relocarea animalului, la o stână din comuna Șugag au fost făcute pagube. Se pare că autoritățile au mutat ursul de la Pâclișa la Șugag și acum ne face nouă probleme. Sunt de fapt doi urși pe care îi monitorizăm, unul la Poarta Raiului și unul în Luncile Prigoanei care mai vin la containerele de gunoi din cele două localități. Ne-au stricat pubele, ne-au stricat garduri. Din păcate, la nivel central, se iubește mai mult animalul sălbatic decât cel domestic. Nu se poate! Au atacat și oameni și nu se ia nicio măsură. Mai mult decât atât, dacă jandarmi din Suceava care au intervenit cu arma au fost acuzați de braconaj.?… Nu se poate așa ceva!” a spus Constantin jinar, primarul comunei Șugag.

Post-ul Constantin Jinar, primar comuna Șugag: ”Noi avem urșii noștri și s-a îngrijit cineva să ne mai aducă” apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist