Centrul de vaccinare de la Cugir este pregătit pentru vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani

Written by on 14 January 2022

Incepând de luni, 17 ianuarie, toate persoanele care au minim patru luni de la prima schemă de vaccinare se pot prezenta la Centrul de vaccinare din incinta Centrului Cultural Cugir pentru efectuarea dozei trei.

Ca urmare a deciziei luate la nivel național, termenul pentru administrarea dozei booster de vaccin anti-COVID a fost redus de la 6 la 4 luni, pentru a spori protecția faţă de infecţia cu varianta Omicron.

În același timp, centrul de la Cugir este pregătit pentru vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, fiind realizate compartimentări care permit funcționarea simultană a fluxurilor destinate adulților și copiilor. Programările celor mici se pot face începând de astazi, însă vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentarea directă la centru, incepand cu data de 26 ianuarie.

Conform Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în perioada 7-13 ianuarie la Cugir s-au vaccinat 188 de persoane, dintre care 24 cu doza 1, 20 cu doza 2 și 144 cu doza 3.

Rata de infectare în oraș este de 1,73 /1000 locuitori, cu 49 cazuri active de coronavirus, dintre care în ultima săptămână au fost depistate că fiind pozitive un număr de 37 de persoane.

Conform reprezentanților Spitalului Orășenesc Cugir, în momentul de față sunt internați pe secția covid un număr de 8 pacienți, dintre care 4 conectați la oxigen.

The post Centrul de vaccinare de la Cugir este pregătit pentru vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani appeared first on albapesurse.

Incepând de luni, 17 ianuarie, toate persoanele care au minim patru luni de la prima schemă de vaccinare se pot prezenta la…
The post Centrul de vaccinare de la Cugir este pregătit pentru vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani appeared first on albapesurse.Read More

Post-ul Centrul de vaccinare de la Cugir este pregătit pentru vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist