Cantități industriale de tutun și țigarete de contrabandă confiscate de Poliția Română în prima parte a anului 2019

Written by on 23 April 2019

În prima parte a anului 2019, la nivel național, aproape 27 de tone de tutun vrac și în diferite stadii de prelucrare au fost descoperite și ridicate de polițiști, reprezentând o creștere cu 630% față de aceeași perioadă a anului trecut. Valoarea accizei aferente acestei cantități de tutun depășește 11 milioane de lei.

Utilizarea în producția ilegală de țigarete a acestei cantități ar fi condus la introducerea pe piața neagră a peste 38 milioane de țigarete, a căror valoare s-ar fi ridicat la aproximativ 20 milioane lei.

Alte peste 12 milioane de țigarete au fost indisponibilizate în același interval de timp, 1.066 de persoane fiind cercetate în 862 de dosare penale, instrumentate de polițiști pe această linie.

Au fost constatate 932 de infracțiuni (821 prevăzute de Codul vamal, 61 prevăzute de Codul fiscal și 50 de infracțiuni de evaziune fiscală) și s-au aplicat 1.187 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 1.000.000 de lei.

Polițiștii din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice au acționat, fie individual, fie în colaborare cu reprezentanții altor structuri din cadrul Poliției Române (ordine publică, poliție rutieră, poliție transporturi și de la combaterea criminalității organizate) efectuând, la nivel național, acțiuni specifice pentru descoperirea activităților ilegale din acest domeniu.

Post-ul Cantități industriale de tutun și țigarete de contrabandă confiscate de Poliția Română în prima parte a anului 2019 apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist