Călin Gheorghe Matieș:”PSD a propus și susținut legea consumatorului vulnerabil”

Written by on 8 September 2021

albaalba

COMUNICAT DE PRESĂ

În timp ce PNL și USR se sfâșie în lupta pentru ciolan, a trecut aproape neobservat faptul că alături de colegii mei din PSD am reușit să forțăm ca Legea consumatorului vulnerabil să ajungă mai rapid în plen, pentru adoptare.

Am spus încă de acum 3 luni ce dezastru ne paște în iarnă cu facturile la curent și gaze, iar postacii PNL și USR mi-au sărit în cap.

Împreună cu colegii mei din PSD susțin în Parlamentul României ca Legea privind protejarea consumatorului vulnerabil să devină operațională înainte de venirea anotimpului rece. În loc să intre în vigoare la 1 septembrie 2022 (cum vrea PNL), amendamentul PSD propune ca legea să intre în vigoare în 30 de zile de la adoptare. Asta înseamnă ca inclusiv locuitorii județului Alba să poată fi protejați și în această iarnă, poate cea mai grea din ‘90 încoace.

De asemenea, am mai cerut:

1) Creșterea plafonului de venituri în care se încadrează consumatorul vulnerabil, de la 810 lei la 1.149 lei/pe membru de familie, iar în cazul gospodăriilor cu o singură persoană de la 1.445 lei la 2.053 lei.

2) Indexarea anuală automată a pragurilor de venit în care se încadrează consumatorul vulnerabil și a ajutoarelor acordate consumatorilor vulnerabili.

3) Creșterea ajutorului suplimentar pentru fiecare sursă de energie folosită în fiecare gospodărie cu consumatori vulnerabili.

Totul depinde acum de PNL și USR, dacă vor reuși să își mai facă timp și de români și de problemele care contează cu adevărat în țara aceasta. Pentru că este evident că în lupta dintre taberele din PNL, românii sunt singurii care au de pierdut cel mai mult…

Senator PSD Alba

Călin Gheorghe Matieș

The post Călin Gheorghe Matieș:”PSD a propus și susținut legea consumatorului vulnerabil” appeared first on albapesurse.

Post-ul Călin Gheorghe Matieș:”PSD a propus și susținut legea consumatorului vulnerabil” apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist