AcasăStiri AlbaBlajul va găzdui evenimentul ”Pâinea care ne unește”

Blajul va găzdui evenimentul ”Pâinea care ne unește”

Date:

albaalba

În cadrul unui program mai amplu, Luna Diasporei, organizat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, care se desfășoară pe întreg teritoriul țării și cuprinde diferite activități și concursuri destinate românilor din diaspora, va avea loc evenimentul Pâinea care ne unește care se va desfășura pe data de 19 august 2021, la ora 17, la Sediul Curiei Arhiepiscopale Majore din Blaj, Piața 1848, nr. 11, în Aula Mare.

La eveniment vor participa atât reprezentanți ai clerului, cât și laici, din țară și din străinătate, iar în cadrul lui vor lua cuvântul Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar și Vizitator Apostolic pentru credincioșii greco-catolici români din diaspora, care va adresa un cuvânt de bun-venit, Prof. Univ. Dr. Ion Buzași, care va rosti un discurs despre Țipăul în literatură și memorialistică, un preot greco-catolic din diaspora, care va aduce o mărturie despre comunitățile românești din străinătate, Doamna Secretar de Stat Oana Ursache din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și Pr. Lect. Univ. Dr. Anton Rus, care va vorbi despre Țipăul din punct de vedere teologic și istoric, pâinea care unește de secole. Rețeta autentică de preparare a acestei pâini deosebite, țipăul, și totodată surpriza evenimentului, va fi oferită de familia Muntean, una din cele mai vechi familii de brutari din Blaj.

La această discuție deschisă în jurul pâinii care ne unește, vor fi invitați profesori ai Facultății de Teologie Greco Catolică din cadrul Universității „Babeș – Bolyai”, Cluj – Napoca, studenți ai Seminarului Major Arhieparhial „Bunavestire” din Blaj, surorile din Congregația Maicii Domnului, membri ai parohiei Blaj II, păstorită de Pr. Cristian Rus, precum și alți invitați, iar Radio Blaj va promova întregul eveniment.

The post Blajul va găzdui evenimentul ”Pâinea care ne unește” appeared first on albapesurse.

Post-ul Blajul va găzdui evenimentul ”Pâinea care ne unește” apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Stiri Alba

Stiri Brașov

Stiri Harghita

Evenimete

Stirile HITFM