Baia de Arieș – Un pădurar şi de un preşedinte de composesorat au fost reținuți de poliție fiind acuzați de fals intelectual, tăiere ilegală şi furt de arbori

Written by on 18 April 2019

Miercuri, 17 aprilie, poliţiştii specializaţi în combaterea delictelor silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un pădurar în vârstă de 59 de ani, din Baia de Arieş şi de un preşedinte de composesorat, în vârstă de 56 de ani, din Baia de Arieş, care sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori.

În
urma cercetărilor efectuate a rezultat că, în perioada decembrie
2018 – februarie 2019, cei doi ar fi întocmit documente false, cu
scopul de a disimula operaţiunile de tăiere ilegală de material
lemnos.

Din primele estimări se pare că ar fi fost, astfel, exploatați, fără drept, 32 de arbori nemarcaţi, cu un volum total de 34 de metri cubi. Prejudiciul a fost estimat la 29.423 de lei.

În urma controalelor efectuate în teren, poliţiştii au identificat 29 de metri cubi de material lemnos, care a fost indisponibilizat.

În cursul zilei de joi, 18 aprilie, cei doi reţinuţi vor fi prezentaţi în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Post-ul Baia de Arieș – Un pădurar şi de un preşedinte de composesorat au fost reținuți de poliție fiind acuzați de fals intelectual, tăiere ilegală şi furt de arbori apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist