Azi începe Evaluarea Naţională!!!

Written by on 14 June 2022

Marți, 14 iunie începe Evaluarea Naţională cu proba de Limba şi literatura română. Peste 155.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru a susţine probele.

Accesul candidaţilor în unităţile de învăţământ/centre de examen este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30. Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. 

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi privind desfăşurarea Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil pe durata probelor scrise (14 şi 16 iunie, între orele 8:00 – 16:00, respectiv vineri, 17 iunie, între orele 8:00 -14:00). 

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial. 

Rezultatele finale vor fi afişate joi, 30 iunie. 

The post Azi începe Evaluarea Naţională!!! appeared first on albapesurse.

Marți, 14 iunie începe Evaluarea Naţională cu proba de Limba şi literatura română. Peste 155.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru a susţine probele. Accesul candidaţilor în unităţile de învăţământ/centre de examen…
The post Azi începe Evaluarea Naţională!!! appeared first on albapesurse.

Post-ul Azi începe Evaluarea Naţională!!! apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist