Avertizare ANM! Căldură sufocantă în toată România în următoarele 4 zile!

Written by on 8 August 2019

Joi, 8 august, Administrația Națională de Meteorologie, în urma detectării unui front atmosferic de origine sahariană, a emis o averizare de temperaturi ridicate care vor fi înregistrate pe tot teritoriul României în zilele de joi, vineri, sâmbătă și duminică (8, 9, 10 și 11 august).

În zilele menționate mai sus mercurul termometrelor va urca la orele amiezilor la cote înalte, disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi, în regiunile din jumătatea de sud a țării și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 32 și 34 de grade, mai ridicate, spre 35…37 de grade, joi (8 august) local în sudul și estul țării, vineri și sâmbătă (9 și 10 august) pe arii restrânse în sud, iar duminică (11 august) în toate zonele de câmpie și podiș. 

Temperaturile minime nocturne se vor situa, local, în jurul a 20 de grade, mai ales în Câmpia Română, pe litoral și în Dealurile de Vest.

Post-ul Avertizare ANM! Căldură sufocantă în toată România în următoarele 4 zile! apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist