Atenție! Avertizările de Cod Galben și Cod Portocaliu rămân în vigoare cel puțin până la ora 15

Written by on 24 June 2019

După cum bine știm, Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică, 23 iunie o AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru județul Alba și alte județe ale țării (vezi poza), valabilă de 23 iunie, ora 03 până luni, 24 iunie, ora 15.

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În
intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate
atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale,
frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului,
vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25
l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

De asemenea, ANM a mai emis și o avertizare COD PORTOCALIU (vezi poza) valabilă de duminică, 23 iunie, ora 15 până luni, 24 iunie, ora 15.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate.

În județele Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Hunedoara, precum și zona montană și submontană a județelor Argeș, Sibiu și Alba se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

ANM precizează că în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice va actualiza mesajele de mai sus prin avertizări de vreme severă imediată.

Post-ul Atenție! Avertizările de Cod Galben și Cod Portocaliu rămân în vigoare cel puțin până la ora 15 apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist