Atenție! ANM a emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată

Written by on 28 July 2019

Duminică, 28 iulie, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Galben pentru județul Alba și alte câteva județe valabilă între 28 iulie, ora 14 și 29 iulie, ora 10.
În intervalul menționat vor fi înregistrate perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Crișana, Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei, precum și în zonele montane.

Fenomenele meteorologice vor fi vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, pe arii restrânse, grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și, izolat, 40 l/mp. Astfel de fenomene, dar pe suprafețe mai restrânse și în intervale scurte de timp, se vor semnala și în restul teritoriului.

Notă: Local în zonele de câmpie și podiș, în după-amiaza zilei de duminică, 28 iulie, va fi caniculă, disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

Post-ul Atenție! ANM a emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist