ARDE!!! Canicula de origine sahariană topește România!!!

Written by on 14 June 2019

Autoritatea Națională de Meteorologie a anunțat că între 14 și 23 iunie, în țara noastră, la fel ca și în alte țări de pe continent va fi înregistrată o încălzire accentuată a vremii, cu valori maxime de 32 – 34 de grade, în unele regiuni.

Vineri, 14 iunie, vremea va fi deosebit de caldă, caniculară pe arii restrânse în nord-vest și izolat în sud-estul țării. După-amiaza disconfortul termic va fi ridicat, cu precădere în zonele de câmpie, iar indicele temperatură-umezeală va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 și 35 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și seara, local la deal și la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului, mai ales în sud-est. Vor fi cantități de apă izolat mai însemnate și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice, dar de scurtă durată și în timpul ploilor.

În regiunile intracarpatice, vremea va fi deosebit de caldă cu maxime peste 30 de grade chiar și în depresiunile transilvane, până la 35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat.

Averse și descărcări electrice, vor fi mai ales după-amiaza și seara, local la deal și la munte și pe arii restrânse în restul zonei.

Post-ul ARDE!!! Canicula de origine sahariană topește România!!! apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist