Anunț important pentru locuitorii din CUGIR

Written by on 18 November 2021

Anunț important pentru locuitorii din CUGIR:

Tot ceea ce trebuie să știți pentru a beneficia de continuitatea serviciului de colectare a deșeurilor menajere

De luni, 1 noiembrie 2021, în localitățile din zona 2 a județului Alba începe colectarea efectivă a deșeurilor de către noul operator – Asocierea RER Vest – RETIM. Astfel, locuitorii din Cugir și localitățile limitrofe vor vedea la lucru alte utilaje și echipe de colectare a deșeurilor municipale.Iată ce trebuie să știe toți utilizatorii serviciului de salubrizare, astfel încât schimbarea operatorului să se realizeze într-un mod care să nu ii afecteze deloc, iar deșeurile să fie colectate fără întrerupere:

1. Asigurați-vă că ați încheiat un contract cu noul operator – Asocierea RER Vest-RETIM!În ultimele trei luni, echipele de contractare au vizitat din poartă în poartă toți clienții din Cugir și au încheiat noile contracte. Cei care nu au fost găsiți la domiciliu, au avut la îndemână alte doua variante – încheiarea contractului la punctul fix din localitate sau încheierea contractului prin aplicația online.Dacă nu dețineți încă un contract de salubrizare, vă rugăm să îl încheiați de urgență astfel: • Veniți la punctul fix din : ◦ Cugir – Strada Victoriei nr. 9 – Luni – Vineri 10.00-18.00, Sâmbătă 09.00 – 14.00. • Accesați Contractarea online aici https://retim.ro/contract/contracteonline Rețineți! Încheierea contractului pentru colectarea deșeurilor este obligatorie pentru toate gospodăriile.

2. Se distribuie containere sau pubele noiÎn funcție de tipul locuinței, în următoarea perioadă: • La BLOCURI – se vor schimba progresiv containerele de colectare a deșeurilor menajere, fiecare punct de colectare fiind dotat cu cel puțin un container de capacitate de 1100 litri de următoarele culori: ◦ NEGRU – pentru deșeuri reziduale și biodegradabile ◦ GALBEN – pentru deșeuri reciclabile din plastic și metal ◦ ALBASTRU – pentru deșeuri reciclabile din hârtie și carton ◦ VERDE – pentru ambalaje din sticlă • La CASE – în Cugir a început deja distribuirea pubelelor negre de 120 de litri, destinate colectării deșeurilor reziduale și a celor biodegradabile. Cetățenii vor găsi în fața porții o europubelă neagră de 120 de litri, care are cip de identificare și un abtibild cu însemnele RER Vest. Aceasta trebuie luată și păstrată în curtea gospodăriei, fiind scoasă la stradă doar în ziua de colectare care va fi anunțată. • Locuitorii de la case vor primi și saci destinați colectării deșeurilor reciclabile și care vor fi colectați de către operatorul de salubrizare din poartă în poartă.

3. Care este frecvența de colectare a deșeurilorFrecvența de colectare a deșeurilor menajere depinde, la fel, de tipul de locuință.La BLOCURI – se vor realiza 9 colectări/săptămână, astfel: • 3 colectări deșeuri reziduale – containerul negru • 3 colectări deșeuri reciclabile din plastic și metal – containerul galben • 3 colectări deșeuri reciclabile din hârtie și carton – containerul albastruÎn plus, o data la două săptâmâni se va goli containerul verde care conține ambalaje din sticlă.

La CASE – se vor realiza următoarele colectări : • o colectare săptămânală deșeuri reziduale – containerul negru.

Se va ridica din fața porții. • o colectare la două săptămâni – deșeuri reciclabile din plastic,metal, hârtie și carton – sacul galben va fi colectat de către operator din fața casei, în regim din poartă în poartă. • În plus, o dată la două săptâmâni se va goli containerul verde care conține ambalaje din sticlă.Graficele de colectare pe străzi sunt disponibile pe www.retim.ro/Alba .

Excepție: Deșeurile reziduale (recipientele negre) din zona centrală și cele de la unități de alimentație și cazare, piețe agroalimentare, unități sanitare cu paturi, grădinițe și creșe vor fi colectate zilnic.

4. Respectați colectarea separată a deșeurilor! Nu le amestecați și nu le depozitați în amestec!

Respectarea colectării separate a deșeurilor devine o obligație pentru toți utilizatorii serviciului de salubrizare. Nu este doar o normă etică, ci o obligație legală conform OUG 92/2021.

Astfel, colectarea se va face SEPARAT pe patru fracții: • RECIPIENTE NEGRE – Deșeuri reziduale (în amestec cu deșeuri biodegradabile) • CONTAINERE ȘI SACI GALBENI- Deșeuri reciclabile din plastic și metal • RECIPIENTE ALBASTRE – Deșeuri reciclabile din hârtie și carton • RECIPIENTE VERZI – Ambalaje din sticlă Ghidul complet al colectării separate poate fi vizualizat și/sau descărcat de pe site-ul www.rervest.ro și www.retim.ro/Alba .

Pentru informații suplimentare ne puteți scrie pe adresa de email contracte.alba@rervest.ro sau ne puteți suna la numărul de Call Center +40374885694 , de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

The post Anunț important pentru locuitorii din CUGIR appeared first on albapesurse.

Anunț important pentru locuitorii din CUGIR: Tot ceea ce trebuie să știți pentru a beneficia de continuitatea serviciului de colectare a deșeurilor…
The post Anunț important pentru locuitorii din CUGIR appeared first on albapesurse.

Post-ul Anunț important pentru locuitorii din CUGIR apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist