AcasăStiri AlbaANM: Avertizare COD GALBEN de disconfort termic accentuat și caniculă!

ANM: Avertizare COD GALBEN de disconfort termic accentuat și caniculă!

Date:

codcod

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN de disconfort termic accentuat și caniculă valabilă din 29 iunie, ora 12 până în 30 iunie, ora 22.

În intervalul menționat, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramureșului și sudul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 21 de grade.

De asemenea a fost emisă și o avertizare COD PORTOCALIU de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat, valabilă în zilele de 29 și 30 iunie.

Astfel, în cursul zilelor de marți și miercuri (29 și 30 iunie), în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, valul de căldură se va intensifica, disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35…38 de grade.

Joi,1 iulie, în estul și sudul teritoriului disconfortul termic se va menține ridicat, dar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a țării și se va menține accentuată până la sfârșitul săptămânii.

The post ANM: Avertizare COD GALBEN de disconfort termic accentuat și caniculă! appeared first on albapesurse.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN de disconfort termic accentuat și caniculă valabilă din 29 iunie, ora 12…
The post ANM: Avertizare COD GALBEN de disconfort termic accentuat și caniculă! appeared first on albapesurse.

Post-ul ANM: Avertizare COD GALBEN de disconfort termic accentuat și caniculă! apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

spot_img

Stiri Alba

Stiri Brașov

Filme în avanpremieră națională la Dracula Film Festival

Între 12 – 16 octombrie, la Brașov are loc...

Stiri Harghita

Evenimete

Filme în avanpremieră națională la Dracula Film Festival

Între 12 – 16 octombrie, la Brașov are loc...

Stirile HITFM

spot_img