Angajații Serviciului Rutier Alba, la datorie și în mini-vacanța prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Written by on 15 August 2019

În perioada 15-19 august 2019, polițiștii din Alba acționează cu 11 aparate radar, pentru prevenirea accidentelor produse din cauza excesului de viteză. Recomandăm conducătorilor auto să conducă prudent și să nu depășească limita legală de viteză.   

Pe perioada minivacanței prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Inspectoratul de Poliție Județean Alba va intensifica acțiunile dedicate creșterii siguranței rutiere. 

Controalele polițiștilor vor viza și respectarea regimului legal de viteză, pentru  prevenirea accidentelor datorate vitezei neadaptate la condițiile de drum și celei excesive. 

În această perioadă, polițiștii vor folosi 11 aparate radar, care vor fi amplasate în zonele identificate cu risc de producere a accidentelor. 

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește conducătorilor auto faptul că  unul din trei accidente se produce din cauza vitezei, pe drumurile din afara localităților și că viteza este a doua cauză de mortalitate, în ultimii ani.

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă în localităţi este de 50 de kilometri / oră, iar pe drumurile naţionale, în afara localităţilor, este de 90 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 de kilometri/oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic, vă recomandăm să nu depăşiţi limita legală de viteză!

Post-ul Angajații Serviciului Rutier Alba, la datorie și în mini-vacanța prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist