ALBA: Un șofer din Blaj a stabilit un nou record la alcoolemie: 5,86mg/l alcool pur în aerul expirat. De la 3 mg/l poți intra în comă

Written by on 18 February 2019

Duminică, 17 februarie, seara, pe strada Vasile Suciu din Blaj, o patrulă a Poliției Rutiere a Municipiului a oprit pentru un control de rutină un autoturism. După ce polițiștii au făcut testarea cu etilotestul șoferului mașinii, un tânăr de 27 de ani, au rămas stupefiați de rezultatul care a apărut pe ecranul aparatului.

Mai exact pe etilotest a rezultat alcoolemia de 5,86 mg/l, un adevărat record, o cifră greu de imaginat deoarece este cunoscut faptul că de la 3 mg/l oricine poate intra în comă.

Am luat legătura cu IPJ Alba pentru a lămuri această situație fără precedent și reprezentantul instituției ne-a comunicat faptul că șoferul în cauză ar fi folosit, înainte de a fi oprit de polițiști, un spray de gură (care conține alcool) și astfel s-ar explica alcoolemia înregistrată în aerul respirat. Merită menționat că tânărul a fost condus la spital pentru prelevarea probelor biologice care vor arăta ce procent de alcool avea în sânge în momentul în care a fost oprit. La ora publicării acestui material (luni, 18 februarie, ora 14.20), probele de laborator nu erau gata.
Potrivit legii, conducerea unui autovehicul sau tramvai de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice care are o îmbibație alcoolică cuprinsă între 0,2 -0,5 g/l alcool pur în sange, respectiv 0,15 – 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a V-a de sancțiuni (21 la 50 puncte-amendă) și cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile. În cazul în care îmbibația alcoolică este de peste 0,5 g/l alcool pur în sânge, fapta șoferului constituie infracțiune și se pedepșeste cu închisoare de la unu la cinci ani.

Post-ul ALBA: Un șofer din Blaj a stabilit un nou record la alcoolemie: 5,86mg/l alcool pur în aerul expirat. De la 3 mg/l poți intra în comă apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist