Alba Iulia – Aceasta este intersecția din municipiu care face victime (foto)

Written by on 29 March 2019

Intersecția semaforizată dintre bulevardul 1 Decembrie și strada Vasile Goldiș din Alba Iulia este fără doar și poate una dintre cele mai circulate din localitate numărul mașinilor și pietonilor care o traversează zilnic fiind de ordinul miilor. În plus, această intersecție este amplasată în apropierea zonei istorice, dar și a câtorva instituții de învățământ (Colegiul Național H.C.C., Liceul nr.4, Școala nr.2, Facultatea de Teologie).

Din motive aparent tehnice (care durează de mai bine de o lună de zile!?!), semafoarele acestei intersecții nu mai funcționează și acest fapt duce la o serie de probleme (tamponări, accidentări de pietoni etc.).

După cum se poate vedea și în pozele de la fața locului, traficul rutier și pietonal se face din patru direcții în această intersecție (în cruce) și, în condițiile în care numărul de mașini în zonă este mare, inevitabil se va bloca intersecția, mai ales că nu toți șoferii dau prioritate. În aceste condiții, pietonilor care vor să traverseze le rămâne să ”slalomeze” printre mașini, riscând accidentarea, sau chiar mai rău.

Din nefericire, un astfel de caz nedorit a avut loc miercuri, 27 martie când un bărbat și o femeie au fost acroșați de o mașină în intersecția cu pricina, aceștia suferind răni ușoare.

Acest accident este doar o mostră din ceea ce se poate întâmpla în această intersecție unde, mai ales la orele de vârf se produc mini-ambuteiaje printre care pietonii își riscă la propriu viața pentru a trece strada. Nici nu mai zic de elevii de la școlile și liceele din zonă. Dacă, ”Doamne-ferește!” este accidentat vreun copil?…

Lansăm pe această cale un apel către primăria municipiului Alba Iulia să facă demersurile necesare pentru remedierea de urgență a problemei, înainte de producerea altor evenimente nefericite, nedorite de nimeni.

Post-ul Alba Iulia – Aceasta este intersecția din municipiu care face victime (foto) apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist