Alba curată! ”Let’s Do It, România!” – Ziua de Curățenie Națională! 18 septembrie

Written by on 16 September 2021

albaalba

Și anul acesta, Alba se alătură celor 29 de județe inscriindu-se la acțiunea națională de ecologizare astfel că,toți iubitorii de natură și de activități ecologice din județul Alba sunt invitați la activitatea de voluntariat care va avea loc sâmbătă, 18 septembrie 2021, în intervalul orar 10:00-13.00.

Ziua de Curățenie Națională” este o inițiativă ce a luat naștere în Estonia în anul 2008. În România, în cele șapte ediții desfășurate începând cu anul 2010, au fost mobilizați peste 1.900.000 de voluntari, dintre care mai mult de 850.000 au fost tineri. Cu ajutorul lor, dar și cu susținerea a 450 de companii și a 1900 de primării, au fost strânse peste 23.500 de tone de deșeuri.
Această inițiativă, continuă anul acesta în peste 150 de țări sub titulatura de „World Cleanup Day”. Astfel, pe 18 septembrie 2021 va avea loc o mobilizare a voluntarilor din toată lumea pentru a curăța deșeurile de pe toată suprafața Pământului, într-o singură zi. În România se dorește mobilizarea a aproximativ 100.000 de locuitori din toate județele țării.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu  cu Ministerul Mediului,Apelor si Pădurilor  , Apele Române- Sistemul de Gospodărire a Apelor Române -Alba, Romsilva, Garda de Mediu, Agentia de Mediu

Până acum au confirmat participarea primariile din SebeșDaia RomânăPianu ,Gîrda de Sus și Fărău, precum și Asociația Ecologică ” La Pas”-Pianu.

Vom sta la dispoziția autorităților locale/instituțiilor publice/voluntarilor  care doresc sa se implice, vom sprijini și monitoriza buna desfașurare a acestui eveniment. https://membership.letsdoitromania.ro/list-participants/2021

Pentru a se asigura că acțiunea se desfășoare în condiții de maximă siguranță în contextul pandemiei COVID-19, trebuie să se țină cont de următoarele măsuri:

o Pe toată durata acțiunii voluntarii vor purta măști de protecție, astfel încât să le acopere nasul și gura;

o Voluntarii trebuie să aibă soluții pentru dezinfectarea mâinilor;

o Fiecare participant trebuie să păstreze o distanță de cel puțin 1 m față de ceilalți participanți.

o Este interzisă organizarea de acțiuni de curățenie în localitățile cu o incidență la 14 zile mai mare de 3/1000 de locuitori.

o Este interzisă orgzanizarea de acțiuni de curățenie cu mai mult de 100 de participanți/zona în localitățile cu o incidență la 14 zile mai mică de 3/1000 de locuitori, dar mai mare de 2/1000 de locuitori.

o Este interzisă orgzanizarea de acțiuni de curățenie cu mai mult de 500 de participanți/zona în localitățile cu o incidență la 14 zile mai mică de 2/1000 de locuitori. ”

Dezinfectantele, manușile și măștile vor fi asigurate de organizatori.

Laura Brădilă

Coordonator județean –Let’s Do It, România! 

The post Alba curată! ”Let’s Do It, România!” – Ziua de Curățenie Națională! 18 septembrie appeared first on albapesurse.

Post-ul Alba curată! ”Let’s Do It, România!” – Ziua de Curățenie Națională! 18 septembrie apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist