Afișe electorale cu candidați ai PNL, USR-PLUS și PMP, în vecinătatea secțiilor de votare. PSD a depus sesizări la BEJ

Written by on 26 May 2019

Partidul Social Democrat Alba a depus sesizări la Biroul Electoral Județean după ce, aproape de secțiile de votare, din Alba, au fost păstrate afișele electorale cu candidații PNL, USR-PLUS, PMP și ai altor partide. Un astfel de afiș, aproape de secția de votare, cu reprezentanți ai PNL, se află și la Lupșa. Și în acest caz vor fi făcute demersurile necesare pentru îndepărtarea lui.

Materialele de propagandă electorală au fost afișate din timpul campaniei, iar președinții secțiilor de votare nu și-au îndeplinit obligațiile legale de sesizare a primarului în preziua alegerilor în vederea îndepărtării afișelor.

Partidul Social Democrat Alba a cerut să se dispună măsurile necesare pentru ca președinții să ducă la îndeplinire cerințele legale de îndepărtare a materialelor de propagandă electorală.

De asemenea, un reprezentant din secția de votare ne-a semnalat că nu se respectă prevederile legale referitoare la informarea alegătorului privind dreptul de opțiune pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele.

Este cunoscut faptul că liderii PNL au recomandat celor aflați în secțiile de votare să facă liste cu cei care au votat sau nu la referendum, ceea ce este ilegal.

Precizăm că violarea prin orice mijloace a secretului votului se pedepsește cu amendă, iar dacă fapta a fost comisă de un membru al biroului electoral al secției de votare, pedeapsa prevede închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă și interzicerea exercitării unor drepturi. Este dreptul oamenilor să aleagă dacă doresc să voteze, sau nu, și la referendum.

Nu în ultimul rând, există suspiciuni că reprezentanții PNL din Alba continuă propaganda electorală, aproape de sediul secțiilor de votare, încercând astfel să influențeze alegătorii.

Biroul de presă PSD ALBA

Post-ul Afișe electorale cu candidați ai PNL, USR-PLUS și PMP, în vecinătatea secțiilor de votare. PSD a depus sesizări la BEJ apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist