spot_img
spot_img
spot_img

Activități pentru protejarea sănătății consumatorilor și prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în weekendul de 1 Mai
A

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au întreprins, în weekendul de 1 Mai, măsuri pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare și au derulat activități pentru protejarea drepturilor și intereselor consumatorilor. Verificările au fost intensificate având în vedere creșterea în această perioadă a activităților de comercializare, preparare și servire a alimentelor.

”La nivelul DSVSA Alba s-au constituit echipe de control care, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică (29 aprilie – 1 mai), au derulat verificări tematice în unități de vânzare cu amănuntul, unități de alimentație publică, pizzerii, cantine, unități de catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice (cu bloc alimentar), unități de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare. Acțiunile de verificare s-au concentrat pe prevenție și îndrumare, iar amenzile au fost acordate în principal în situația în care inspectorii sanitari veterinari au apreciat că sănătatea consumatorilor este pusă în pericol”, a transmis dr. Vasile Spînu, director executiv DSVSA Alba.

În linii mari, s-a avut în vedere:

– Verificarea respectării cerințelor pentru înregistrarea sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;

– Verificarea respectării cerințelor de igiena alimentelor, a cerințelor de igienă stabilite pentru manipularea, prepararea și depozitarea alimentelor, respectiv pentru expunerea și servirea acestora;

– Verificarea eligibilității materiilor prime;

– Verificarea trasabilității;

– Verificarea implementării procedurilor bazate pe principiile HACCP (bune practici de igienă și de producție) și a programelor de autocontrol.

De asemenea, un accent important s-a pus pe verificarea condițiilor de igienă în care sunt recepționate, depozitate, preparate și valorificate diverse sortimente de produse alimentare și preparate culinare destinate consumului uman.

În toate cele 3 zile au fost efectuate 77 de acțiuni de control, în urma cărora au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40.100 de lei ca urmare, în principal, a nerespectării condițiilor de igienă.

De asemenea, au fost constatate deficiențe privind manipularea produselor alimentare; nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite; ambalarea şi

The post Activități pentru protejarea sănătății consumatorilor și prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în weekendul de 1 Mai appeared first on albapesurse.

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au întreprins, în weekendul de 1 Mai, măsuri pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare și au derulat activități pentru protejarea drepturilor și intereselor consumatorilor. Verificările au fost intensificate având în…
The post Activități pentru protejarea sănătății consumatorilor și prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în weekendul de 1 Mai appeared first on albapesurse.Read More

Post-ul Activități pentru protejarea sănătății consumatorilor și prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în weekendul de 1 Mai apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Stirile Hit FM