spot_img
spot_img
spot_img

ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA ELEVILOR
A

Elevi din Câmpeni și Zlatna au fost consiliați de polițiști și specialiști în prevenirea consumului de droguri cu privire la atitudinea pe care trebuie s-o manifeste în fața agresiunilor, de orice fel și în fața tentațiilor consumului de alcool, tutun și substanțe interzise.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba au continuat acțiunile dedicate siguranței elevilor. În săptămâna care se încheie, polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu specialiștii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia, au fost prezenți la Liceul ”Corneliu Medrea” Zlatna unde au desfășurat activități de informare a elevilor, în cadrul proiectelor informativ – preventive dedicate siguranței.

Principala temă de discuție a fost prevenirea agresiunilor sexuale asupra minorilor, obiectiv al campaniei care se derulează, la nivel național, intitulată ”Atingeri nedorite”.

Adolescenții au fost încurajați să discute cu părinţii şi profesorii și să le ceară ajutorul.

Subiectul consumului de droguri a fost detaliat împreună cu specialiștii Centrului Regional de Prevenire și Consiliere Antidrog Alba Iulia, care au explicat că orice consum de substanţe psihoactive poate crea dependență, încă de la prima utilizare și poate agrava vulnerabilităţile sau problemele psihice (depresie, anxietate, paranoia).

Tinerii au fost îndrumați să se informeze, în legătură cu consecințele consumului de droguri, de la persoane care au experiență în lucrul cu consumatorii și care sunt în măsură să răspundă sincer și profesionist, la orice întrebare.

Elevii Colegiului Național ”Avram Iancu” din Câmpeni au fost consiliați de către polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Orașului Câmpeni cu privire la tipurile de comportament agresiv și au primit explicații privind diferența dintre bullying și cyberbulling.

Participații la dezbateri au înțeles că bullyingul reprezintă un comportament repetat și intenționat prin care agresorul își rănește, persecută și intimidează victimele, prin diferite forme: verbal ( țipete, porecle, sarcasm, insulte, jigniri), fizic (loviri, îmbrânceală, bătăi) și relațional (izolare, intimidare, manipulare).

Pe de altă parte, cyberbulling-ul reprezintă trimiterea sau postarea unui mesaj sau a unei imagini, prin internet, pentru a denigra imaginea unei persoane.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul parteneriatului încheiat între unitatea de învățământ și poliție, pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ.

The post ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA ELEVILOR appeared first on albapesurse.

Elevi din Câmpeni și Zlatna au fost consiliați de polițiști și specialiști în prevenirea consumului de droguri cu privire la atitudinea pe…
The post ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA ELEVILOR appeared first on albapesurse.Read More

Post-ul ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA ELEVILOR apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Stirile Hit FM