ACȚIUNI INFORMATIV – PEVENTIVE DEDICATE ELEVILOR

Written by on 31 March 2022

Elevi din Săliștea, Ocna Mureș și Alba Iulia au discutat cu polițiștii despre prevenirea din infracțiuni precum și despre comportamentul pe care trebuie să în aibă, în raport cu colegii, pentru prevenirea unor situații de bullying.

În perioada 28- 31 martie 2022, polițiștii Biroului Siguranță Școlară împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenire a Criminalității și specialiștii ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba, s-au întâlnit cu elevi ai Școlii Gimnaziale ”David Prodan” Săliștea, Scolii Gimnaziale Micești din Alba Iulia și ai Liceului Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureș, în cadrul unor lecții cu tematici informativ – preventive.

Prin intermediul discuțiilor interactive, polițiștii i-au ajutat pe elevi să conștientizeze consecințele asociate comiterii unor fapte antisociale și ale absenteismului sau abandonului școlar.

Discuțiile s-au concentrat asupra violenței în mediul școlar, fiind explicat conceptul de bullying/ cyberbullying.

Specialiștii în prevenire și consiliere antidrog au explicat consecințele nefaste al consumului de substanțe interzise precum și faptul că acestea pot crea dependență, încă de la prima utilizare și pot agrava vulnerabilităţile unei persoane.

Adolescenții au fost încurajați să discute cu părinţii şi profesorii și să le ceară ajutorul.

The post ACȚIUNI INFORMATIV – PEVENTIVE DEDICATE ELEVILOR appeared first on albapesurse.

Elevi din Săliștea, Ocna Mureș și Alba Iulia au discutat cu polițiștii despre prevenirea din infracțiuni precum și despre comportamentul pe care trebuie să în aibă, în raport cu colegii, pentru prevenirea unor situații de…
The post ACȚIUNI INFORMATIV – PEVENTIVE DEDICATE ELEVILOR appeared first on albapesurse.Read More

Post-ul ACȚIUNI INFORMATIV – PEVENTIVE DEDICATE ELEVILOR apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist