ACȚIUNI ALE POLIȚIEI ROMÂNE, PENTRU SIGURANȚA CĂLĂTORILOR

Written by on 19 June 2019

Polițiștii au acționat, timp de o lună, pentru ca persoanele care folosesc transporturile aeriene, navale și feroviare să ajungă în siguranță la destinație. De asemenea, intervențiile polițiștilor au salvat viața a 16 persoane care se aflau în situații de pericol pe calea ferată, iar în urma acțiunilor desfășurate au fost depistate 363 de persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni.

La activitățile coordonate de Direcția de Poliție Transporturi, în perioada 15 mai – 14 iunie 2019, au participat toate structurile teritoriale de poliție transporturi. Astfel, polițiștii au fost prezenți în 195 de gări, aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale, pentru prevenirea faptelor antisociale, asigurarea respectării legii și pentru a răspunde solicitărilor cetățenilor.

Au acționat în peste 3.800 de trenuri de călători și au patrulat în peste 1.800 de stații de cale ferată, pentru a se asigura că oamenii ajung cu bine la destinație.

Pe lângă prezența activă în zonele cu aflux mare de călători, polițiștii au depistat 32 de persoane urmărite național și internațional, precum și 40 de minori lipsiți de supraveghere, care au fost redați familiilor sau internați în centre de plasament.

În această perioadă, polițiștii de la transporturi au desfășurat 83 de acțiuni pentru prevenirea furturilor, contrabandei și a migrației ilegale, precum și pentru verificarea legalității activităților de comerț și taximetrie, în zona gărilor, porturilor și aeroporturilor.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au întocmit 284 de dosare penale în care efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt și tragerea la răspundere a celor responsabili.

Polițiștii au identificat 363 de persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni, 114 dintre acestea fiind depistate în flagrant delict.

De asemenea, polițiștii au ridicat 44.000 de țigarete, în valoare de 24.000 de lei.

În cadrul dosarelor penale instrumentate, polițiștii au efectuat 43 de percheziții domiciliare, fiind confiscate bunuri în valoare de peste 1.000.000 de lei.

Față de 40 de persoane a fost luată măsura reținerii. Pentru 4 dintre acestea instanțele de judecată au dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar față de 12 a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În această perioadă, polițiștii de la transporturi au aplicat 694 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 430.000 de lei, celor care au încălcat normele în vigoare. De asemenea, au confiscat bunuri în valoare de aproape 150.000 de lei.

În perioada 21-23 mai 2019, la Cluj Napoca, a avut loc exercițiul internațional cu forțe în teren „RAILEX IX”, cu participarea specialiștilor din statele membre RAILPOL (Belgia, Bulgaria, Cehia, Elveția, Franța, Germania, Italia, Letonia, Olanda, Portugalia, România, Slovacia, Spania și Ungaria).

De asemenea, polițiștii structurilor de poliție transporturi au participat la un exercițiul demonstrativ în Marea Neagră pe parcursul căruia au fost utilizate atât mijloace de mobilitatea navală, cât și aeriană.

Post-ul ACȚIUNI ALE POLIȚIEI ROMÂNE, PENTRU SIGURANȚA CĂLĂTORILOR apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist