A fost eliberat primul „număr verde” în județul Alba!

Written by on 30 June 2022

Numărul de înmatriculare de culoare verde a fost eliberat de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba. Acesta a fost ales special, întrucât exprimă puterea bateriei vehiculului pur electric pe care va fi atașat.

Începând cu data de 27 iunie, vehiculele cu zero emisii de CO2, înmatriculate în România, pot beneficia de numere de înmatriculare de culoare verde.

În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, adică sunt vehicule pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen, plăcile cu numere de înmatriculare pot fi preschimbate, la cererea proprietarului.

Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport.

Mai multe detalii puteți afla accesând următorul link: https://www.mai.gov.ro/comunicat-de-presa-414/

The post A fost eliberat primul „număr verde” în județul Alba! appeared first on albapesurse.

Numărul de înmatriculare de culoare verde a fost eliberat de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba. Acesta a fost ales special, întrucât exprimă puterea bateriei vehiculului pur electric…
The post A fost eliberat primul „număr verde” în județul Alba! appeared first on albapesurse.Read More

Post-ul A fost eliberat primul „număr verde” în județul Alba! apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist