8.839 de candidaţi vor participa la proba scrisă din cadrul examenului naţional pentru definitivare în învăţământ

Written by on 14 July 2021

menmen

Proba scrisă din cadrul examenului naţional pentru definitivare în învăţământ, sesiunea 2021, se va desfăşura începând cu ora 9:00, în 42 de centre de examen. Proba se va desfăşura la 98 de discipline.

Potrivit Ministerului Educaţiei, au fost admişi la proba scrisă şi sunt aşteptaţi să participe cei 8.839 de candidaţi (dintr-un total de 9.370 de candidaţi înscrişi la începutul anului şcolar).

Cei mai mulţi dintre candidați au fost înscrişi la disciplinele învăţământ preşcolar în limba română (3.006), învăţământ primar în limba română (1.378) şi educaţie fizică şi sport (977).

Primele rezultate vor fi afişate în 21 iulie, în centrele de examen şi pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestaţiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în 21 şi 22 iulie. Rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe site-ul anterior menţionat, în 28 iulie.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puţin 8 (opt).

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, cadrul didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

The post 8.839 de candidaţi vor participa la proba scrisă din cadrul examenului naţional pentru definitivare în învăţământ appeared first on albapesurse.

Post-ul 8.839 de candidaţi vor participa la proba scrisă din cadrul examenului naţional pentru definitivare în învăţământ apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist