7 psihologi din cadrul DGASPC Alba au acordat asistență psihologică primară sătenilor din Răchita

Written by on 6 June 2019

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba a cărei scop principal este de a asigura aplicarea politicilor sociale în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilităţi, precum şi a altor persoane, grupuri sau comunităţi aflate în nevoie socială a fost alături miercuri, 5 iunie 2019, de comunitatea din satul Răchita, cea mai grav afectată de inundațiile și viiturile de la sfârșitul săptămânii trecute.

Astfel, 7 psihologi din cadrul DGASPC Alba au făcut 3 echipe împreună cu 2 asistenți sociali și un consilier din cadrul primăriei Săsciori. Specialiștii au intrat în fiecare casă din satul Răchită pentru a acorda asistență psihologică primară și a evalua impactul afectiv – emoțional avut asupra persoanelor adulte, dar mai ales asupra copiilor, de situația traumatizantă la care aceștia au fost expuși în seara zilei de 1 iunie.

Toți au fost informați cu privire la reacțiile emoționale și comportamentale ce pot apărea ca urmare a experienței de criză prin care au trecut și li s-a adus la cunoștință faptul că pot beneficia gratuit, la cerere, de servicii de consiliere psihologică și suport emoțional.

Specialiștii DGASPC Alba și-au exprimat și își exprimă disponibilitatea de a interveni și de a ajuta ori de câte ori este nevoie, rămânând în permanent contact cu specialiștii din cadrul primăriei Săsciori.

Post-ul 7 psihologi din cadrul DGASPC Alba au acordat asistență psihologică primară sătenilor din Răchita apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist