12 august – Ziua internațională a tineretului

Written by on 12 August 2021

okok

Ziua internațională a tineretului este aniversată în fiecare an pe 12 august, aducând problemele tinerilor în atenția comunității internaționale și sărbătorind potențialul tinerilor ca parteneri în societatea globală actuală.

În 1965, în rezoluția 2037, Adunarea Generală a ONU a aprobat Declarația privind promovarea în rândul tinerilor a idealurilor de pace, respect reciproc și înțelegere între popoare.

Din 1965 până în 1975, atât Adunarea Generală, cât și Consiliul Economic și Social au subliniat trei teme de bază în domeniul tineretului: participarea, dezvoltarea și pacea. A fost subliniată și necesitatea unei politici internaționale în domeniul tineretului.

În 1979, Adunarea Generală a ONU, prin rezoluția 34/151, a desemnat anul 1985 drept Anul internațional al tineretului: participare, dezvoltare, pace.

În 1985, prin rezoluția 40/14, Adunarea a aprobat orientările pentru o planificare ulterioară și o monitorizare adecvată în domeniul tineretului. Orientările sunt semnificative pentru concentrarea lor asupra tinerilor, ca o categorie largă cuprinzând diverse subgrupuri, mai degrabă decât o singură entitate demografică.

În decembrie 2009, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat rezoluția 64/134 prin care se proclamă anul care începe la 12 august 2010 drept Anul internațional al tineretului, invitând guvernele, societatea civilă, indivizii și comunitățile din întreaga lume să sprijine activitățile la nivel local și internațional pentru a marca eveniment.

The post 12 august – Ziua internațională a tineretului appeared first on albapesurse.

Post-ul 12 august – Ziua internațională a tineretului apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist