spot_img
spot_img
spot_img

Tabără de schi pentru persoanele cu dizabilități din România la Cheile Grădiștei
T

Asociația Caiac SMile a dat startul la Cheile Grădiștei Fundata, proiectului „Tabere de schi adaptat”, o extensie a proiectului de anul trecut „ Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”, însă la o scară mult mai mare.

Până vineri, 20 ianuarie, acolo, voluntarii asociației antrenează să schieze independent, folosind monoschiurile, 5 persoane cu dizabilități.

În sezonul de iarnă 2022 – 2023, nu mai puțin de 1000 de persoane cu nevoi speciale din toate categoriile de dizabilități (deficiențe locomotorii, deficiențe de auz, autism, sindrom Down) s-au înscris în proiect și vor învăța să schieze și să se bucure din nou de magia sporturilor de iarnă pe pârtiile accesibilizate din România, în cadrul taberelor de schi adaptat. Proiectul a debutat în weekend la Cheile Grădiștei, unde Ionuț Stancovici, președintele Asociației Caiac SMile și echipa sa, formată din monitori cu dizabilități, asistenți medicali și kinetoterapeuți, au făcut deja progrese impresionante în inițierea pe pârtie a persoanelor cu nevoi speciale.

Pe tot parcursul sezonului de schi 2022-2023, în diferite perioade, pe pârtiile accesibilizate în sezonul anterior, vor fi organizate opt tabere de șase zile fiecare, în care persoanele cu dizabilități, vor schia alături de membrii asociației. În cadrul fiecărei tabere, 5 persoane cu dizabilități și însoțitorii lor vor învăța să schieze independent folosind monoschiurile, alături de echipa Caiac SMile.

Pe lângă cele 40 de persoane înscrise la taberele speciale, voluntarii Caiac SMile vor fi disponibili, conform unui orar prestabilit, pe pârtii și pentru alte persoane cu diferite deficiențe, dornice să ia primele lecții de schi sau să simtă bucuria alunecării pe zăpadă alături de un instructor care le va plimba în monoschi.

Stirile Hit FM