spot_img
spot_img
spot_img

Orașul Cugir a fost atestat ca stațiune turistică de interes local
O

Orasul Cugir încheie anul cu o nouă veste bună. Cu 3 zile înainte de finalul lui 2022, pentru orașul nostru se deschid noi oportunități de dezvoltare care ar putea relansa în viitor economia locală.

În 28 decembrie, Guvernul României a adoptat o hotărâre prin care Cugirul a fost atestat ca stațiune turistică de interes local, alături de alte 34 localități.

Decizia vine ca urmare a solicitărilor și documentației depuse de orașul Cugir și în urma verificărilor în teren a îndeplinirii criteriilor legale, efectuate de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Potrivit Primarului Adrian Teban “atestarea zonei turistice a munților Șureanu aparținătoare orașului Cugir și comunei Șugag este un prim pas pentru dezvoltarea turismului în acest areal. Sperăm ca accesibilizarea zonei turistice prin modernizarea drumurilor de acces să fie facilitată prin prezenta Hotărâre de Guvern, iar factorii de decizie de la Romsilva să înțeleagă importanța dezvoltării turistice în zonă. Vreau să-i asigur pe toți membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Munții Șureanu” că demersurile de dezvoltare vor viza întreg arealul, de la Poarta Raiului și Luncile Prigoanei, respectiv zona Recea aparținătoare localităților Pianu, Săsciori, Săliștea și Sebeș, urmând să elaborăm o strategie de dezvoltare turistică, în cursul anului viitor” a declarat AdrianTeban.

“ Avȃnd ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localităţile atestate ca staţiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone” se precizează în comunicatul emis de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Până la acest moment, în România sunt atestate 54 de stațiuni turistice de interes național și 147 de interes local.

Stirile Hit FM