spot_img
spot_img
spot_img

Intervenţii de ureteroscopie flexibilă laser la secţia de Urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc
I

Primele intervenţii de ureteroscopie flexibilă laser au fost efectuate la secţia de Urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea-Ciuc, pacienţii cu litiază renală din Harghita putând să beneficieze, de acum înainte, de acest tratament minim invaziv.

De primele două intervenţii au beneficiat o femeie şi un bărbat, de vârste tinere, urmând să mai fie efectuate în aceste zile aproximativ 10 astfel de manevre minim invazive.

Alături de cadrele medicale de la secţia Urologie a SJU Miercurea Ciuc, s-a aflat dr Răzvan Mulţescu, de la Spitalul „Sf Ioan” din Bucureşti.

Alături de echipa de urologi care efectuează aceste intervenţii se va afla şi dr Mihai Vârlan, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, care are, la rândul său, experienţă în acest domeniu.

Intervenţiile de ureteroscopie flexibilă laser sunt posibile datorită achiziţionării aparaturii necesare, cu sprijinul Consiliului Judeţean Harghita şi a conducerii spitalului.

Această manevră permite tratarea aproape sută la sută a litiazei renale, o patologie foarte frecventă în zonă, iar marele beneficiu este spitalizarea foarte scurtă, pacienţii putând pleca acasă a doua zi după intervenţie.

Stirile Hit FM