spot_img
spot_img
spot_img

Vezi AICI planurile CJ Harghita pentru transportul public din județ!
V

Consiliul Județean Harghita trebuie să redefinească transportul public pentru următorii zece ani pentru a deservi toate comunele. Un webinar public pe această temă a fost deja organizat, iar sugestiile sunt așteptate până la sfârșitul lunii august la adresa info@judetulharghita.ro.

De asemenea, recent a avut loc o întâlnire cu reprezentanții operatorilor de transport cu autobuzul, la sediul Consiliului Județean Harghita, unde a fost prezentat în detaliu studiul de transport. Potrivit studiului, 21 din cele 78 de rute actuale nu au un operator.

În prezent, 12 companii au trasee în județul Harghita. Majoritatea traseelor sunt sub 50  de kilometri. Autogări licențiate funcționează în prezent la Gheorgheni și Odorheiu Secuiesc, cea din Miercurea Ciuc fiind în curs de modernizare.

În loc de 78 de rute, propunerea ar lăsa 52 de rute. Reproiectarea este menită să evite crearea de rute paralele și concurența între mai multe companii pe aceeași rută.

De asemenea, vizează reducerea transportului ilegal de pasageri. Studiul mai arată că în 38 de instituții de învățământ fac naveta 2356 de elevi, cei mai mulți dintre ei la Miercurea Ciuc (889).

Stirile Hit FM